ELADIO "wutanghiddenmember" ELADIO "wutanghiddenmember" Author
Title: Loredana & B.U.G. MAFIA - Lumea e a mea (1998)
Author: ELADIO "wutanghiddenmember"
Rating 5 of 5 Des:
  Loredana Groza i-a invitat pe cei de la B.U.G. Mafia pentru a colabora pentru aceasta piesa. “Lumea e a mea” a beneficiat atat de un maxi...
coperta 
Loredana Groza i-a invitat pe cei de la B.U.G. Mafia pentru a colabora pentru aceasta piesa. “Lumea e a mea” a beneficiat atat de un maxi-single cat si de un videoclip, primul videoclip hip-hop din Romania. Piesa a avut foarte mult succes, rotand in continuu la radio, videoclipul la fel, intrand de altfel atat la Mtv cat si la nou nascutul pe acea vreme, Atomic Tv. Maxi-single-ul a vandut peste 25 000 de exemplare, impingand de asemenea si vanzarile albumului “De cartier” care s-a vandut in 125 000 de copii.


TRACKLIST:
01. Lumea e a mea (radio edit)
02. Lumea e a mea (remix) (Romulus Constantinescu)
03. Lumea e a mea (Dj Vasile remix)
04. Lumea e a mea (Future Groove jungle)
05. Lumea e a mea (Future groove II)
06. Lumea e a mea (Dj Phantom remix)


Loredana & B.U.G. Mafia - Lumea e a mea (videoclip)

Este considerat primul videoclip hip-hop din Romania. Dateaza din 1998 si ii are ca actori principali pe Loredana Groza si B.U.G. Mafia. Dupa lansarea albumului „De cartier” de catre Mafia, Loredana, sustinuta de Marian Ionescu, a contactat trupa, fiind interesata de o colaborare cu ea. Cei trei componenti au fost greu de convins dar pana la urma au acceptat. Asa a rezultat piesa „Lumea e a mea”, care a fost lansata pe piata sub forma unui maxi-single inedit, datorita a mai multi factori. In primul rand, „Lumea e a mea” a condus la colaborarea a celor mai mari case de discuri, MediaPro Music si Media Services, prima fiind producatoarea materialului, a doua ocupandu-se de distributie. Colaborarea a fost una de succes, ambele case de discuri avand de castigat de pe urma ei. Cel de-al doilea aspect interesant consta in faptul ca maxi-single-ul „Lumea e a mea” este primul din Romania in care celelalte piese, in afara celei de baza, au fost facute de dj precum DJ Vasile sau DJ Phantom (Edy Schneider). Viorel Sergovici si Bogdan Albu sunt cei care au regizat primul videoclip hip-hop din Romania, intitulat „Lumea e a mea”, cu scopul de a promova maxi-single-ul. Chiar si in lipsa unui post de televiziune muzical romanesc, clipul a fost promovat de postul national Pro TV, succesul acestuia fiind unul destul de mare. Legatura cu Loredana Groza reprezinta prima si singura colaborare de o asemenea amploare a trupei B.U.G. Mafia cu artisti apartinand altor genuri muzicale.
http://dvr.hiphopkulture.ro/?p=1914#more-1914

GALERIE IMAGINI:

Despre autor

Trimiteți un comentariu Blogger Disqus

Ce parere ai? Trimite un comment!

 
Top