ELADIO "wutanghiddenmember" ELADIO "wutanghiddenmember" Author
Title: Grupul de Rezistență – 1 la sută (2010)
Author: ELADIO "wutanghiddenmember"
Rating 5 of 5 Des:
   Maxi-single-ul “1 la suta” a fost lansat independent in data de 21 mai 2010. Membrii trupei Grupul de Rezistenta sunt K-Gula, Brugner, Na...
grupul de rezistenta - % 1 (FRONT)   Maxi-single-ul “1 la suta” a fost lansat independent in data de 21 mai 2010. Membrii trupei Grupul de Rezistenta sunt K-Gula, Brugner, Nai’gh’ba, Stoe Toxxic, DJ Undoo si DJ Dox. Piesa “1 la suta” a beneficiat si de un videoclip.
Iată că ce anunţam acum mai bine de 3 luni devine realitate. Sătui de sistemul politic din ţara noastră ne-am hotărât să facem o piesă în care să punem şi noi punctul pe “i” în stilul care ne-a consacrat. Totul a pornit de la afirmaţia “piratului suprem”: “la 99% dintre români le plac manelele”. Această propoziţie a umplut paharul. Pe lângă valul de reduceri de personal, creşteri de preţuri şi mişcări de stradă care sperăm că vor urma, un lucru este clar: un asemenea guvern de căcat nu am mai avut niciodată. Precizăm că nu facem politica, însă orice concetăţean cu un dram de educaţie poate realiza către ce clică de parveniţi am direcţionat frâiele ţării noastre.
Ne-am decis aşadar să realizăm acest maxi single, intitulat “1 la sută“, întrucât trebuie să arătăm şi celorlalţi români, că de multe ori, acest procent de 1% este “periculos” şi poate decide prin atitudine şi pentru marele “99%”.  http://grupulderezistenta.bandcamp.com/album/1-la-suta
TRACKLIST:
1. “1 la sută”
text: K-Gula / Brugner / Nai’gh’ba / Stoe Toxxic a.k.a. Oha Mij
scratches: DJ Undoo / DJ Dox
produs de Double L
2. “1 la sută” (varianta originala)
text: K-Gula / Brugner / Nai’gh’ba / Stoe Toxxic a.k.a. Oha Mij
scratches: DJ Undoo / DJ Dox
produs de Double L
3. Bagă Rep (remix) cu CIA si Carbon
text: K-Gula / Brugner / Nai’gh’ba / Stoe Toxxic a.k.a. Oha Mij / Byga / Rasheed / Phila / Carbon
produs de Vlad Dobrescu
4. “1 la sută” (instrumental)
produs de Double L
5. “1 la sută” (accapella)
text: K-Gula / Brugner / Nai’gh’ba / Stoe Toxxic a.k.a. Oha Mij
scratches: DJ Undoo / DJ Dox
6. Pe Scena (track ascuns)
7. Tot Timpul Pe Frecventa (track ascuns)

Grupul de Rezistenta - 1 la suta (Videoclip)

Indignati de ultimele evenimente socio politice din Romania, cei 6 membrii ai Grupului de Rezistenta au luat decizia de a protesta prin muzica la adresa nepotismului, traseismului politic si a hartuirii tuturor categoriilor sociale prin masuri guvernamentale comandate abuziv. Mai mult, Naighba, Stoe Toxxic, K-Gula, DJ Undoo, DJ Dox si Brugner, trag un serios semnal de alarma vis-a-vis de pastrarea identitatii culturale a poporului roman. Cand presedintele ales al unei tari, spune ca "la 99% dintre romani le plac manelele", cu restul de 1% ce facem???. Grupul de Rezistenta crede ca singura solutie este sa crestem procentul de "1%" prin solidaritate, cultura si libera exprimare a unor idei pertinente.
Asa s-a nascut piesa "1 la suta". Produsa de Double L, ea si-a facut repede loc in inimile ascultatorilor de hip hop de la noi din tara. Incetul cu incetul si artisti din alte sfere muzicale au rezonat cu conceptul. Asa se face ca in videoclip apar si Hefe de la Coma, si Vlase (solistul formatiei ZOB).
O productie Ador Media, in regia lui Alex Ceausu, videoclipul imbina 3 elemente ale culturii hip hop: grafitti, DJing si MCing. Crewul G.B.S. a acceptat fara ezitare invitatia noastra si a contribuit extrem de artistic la realizarea decorului unde s-a filmat 90% din videoclip. Figurile cunoscute care apar in clip au acceptat cu placere si entuziasm colaborarea, ei facand parte din acelasi procent de "1%", care nu blocheaza reteaua cu porno manele, sau care nu voteaza pe mici si bere. Multumirile merg catre intregul crew Facem Records (VD88, Deliric, Doc, Paul, Grigo, Aforic, Carbon, Nwanda, Cedry2k), Sisu, Bitza, Freakadadisk, Scanteie (Ad Litteram), Ghismo (Dagga), Kombat si intregul crew Hades Records, raku si Chill Brothers Records, Micutul C**** si lista continua mult si bine.

Galerie imagini:

Despre autor

Trimiteți un comentariu Blogger Disqus

Ce parere ai? Trimite un comment!

 
Top