ELADIO "wutanghiddenmember" ELADIO "wutanghiddenmember" Author
Title: Interviu Unu,doi (Ais The Chef și Cumicu) (Exclusiv)
Author: ELADIO "wutanghiddenmember"
Rating 5 of 5 Des:
(ELADIO) Salut Cumicu! Salut Ais! Bine ați revenit pe www.hiphopdinromania.org .   (Ais The Chef) Salut și bine v-am găsit, din nou!  ...
427014_409404189117786_1153819962_n(ELADIO) Salut Cumicu! Salut Ais! Bine ați revenit pe www.hiphopdinromania.org.
 
(Ais The Chef) Salut și bine v-am găsit, din nou!
 
(Cumicu) Salut Eladio, salutare tuturor.
 
(ELADIO) Au trecut 4 ani de la interviul cu Cumicu și 2 de la interviul cu Ais. Ce s-a întâmplat în viețile voastre între timp?
 
(Ais The Chef) Da, într-adevar au trecut niște ani în care am acumulat experiență și altoire mentală.
 
(Cumicu) L-am cunoscut pe Ais, el pe mine. Am pus albumu Unu, Doi la punct. Înainte de asta am lansat solo "nenorocitorul" și "c4" .
 
(ELADIO) Ais, cum a decurs treaba cu albumul „E pericoloso sporgersi”? Ești mulțumit? S-a vândut/downloadat bine? Ai ceva de reproșat?
 
ais(Ais The Chef) Eu zic că albumul și-a făcut treaba, cine trebuia să-l asculte l-a ascultat. Câteva mii de download-uri... Apreciere underground. Nimic de reproșat.
 
 
 
(ELADIO) Tu Cumicu n-ai stat deloc, un EP, un LP și diverse colaborări. Tu ești mulțumit de cum au decurs treburile cu albumul „Un nenorocit”?
 
397083_357952620885755_1597695972_n(Cumicu) Lipsea un videoclip la vremea aceea. N-am avut șansa aceasta. Dar tot răul înspre bine pentru că acum am prins rădăcini în relații cu oameni noi , fapt care ne aduce satisfacția de a fi lângă cine trebuie, făcând ceea ce trebuie. "Nenorocitorul" (așa cum îmi place mie să-i spun) a fost un pas important pentru mine în maturizarea mea de până acum, atât albumul cât și întâmplările petrecute ulterior.
 
 
(ELADIO) Planuri solo momentan aveți, lucrați deja la ceva nou?
 
(Ais The Chef) Deocamdată suntem prinși cu albumul nou scos de noi, "Audioteca", avem 3 clipuri noi de făcut și de dat, plus concertele de lansare și punerea albumului în format cd.

(Cumicu) Nu m-am gândit la asta pentru că oricum va veni de la sine la un moment dat. E ca-n tenis... indiferent că e solo sau la dublu, sportul contează.

 
 
408874_357951080885909_1384975749_n(ELADIO) Cumicu, acum 4 ani spuneai că hip-hop-ului românesc îi lipsește tupeul. Consideri că a prins un pic de tupeu în perioada asta?
 
(Cumicu) Nu, mi se pare că e tot mai trist ce se întâmplă. Am auzit emcees cu lirică de atac puternică dar vorbesc pe nas când recită. Miau miau... Pe de altă parte… da, sunt și emcees puternici în țara asta, le acord merite și credite pentru asta. Să nu uităm de Republica Moldova, Unda Comună, față de care am o stimă aparte. Roma Necredinciosul trebuia să apară pe un track pe Audioteca. Track la care într-un final am renunțat din alte motive, nu avea asta legatură cu Necredinciosu
 
(ELADIO) Încet, încet se produc și schimbări de stil în carierele mc-ilor. Ce părere aveți despre introducerea altor influențe sau schimbarea aproape totală a stilului pentru a ajunge la radio?
 
(Ais The Chef) Fiecare își face "ciorba" cum crede de cuviință, mai mult de atât nu am nimic de spus, poate că, ar trebui să fie sinceri… atunci când ieși din cadrul muzicii rap, nu iei cu tine elemente specifice rap-ului și nu le transpui în alt cadru, căci asta se poate numi bălăcăreală și atrage rău după sine. Rap-ul e numai unul, nu poate exista decat Unul. De exemplu: Dacă Flo-Rida face Rap, Rakim ce face…?

(Cumicu) În primul rând nu înțeleg ce pula mea caută Cerebel în playlistu’ de hip-hop, indiferent că e radio sau nu. Am văzut concerte Cerebel în care în loc să cânte propriile creații dansa pe piese începând de la B.U.G. Mafia, la Paraziții, La Familia, Bambi și Pepe. Alții s-au apucat de sare de baie și nu mai au somn vara. N-am nimic personal cu nimeni și nici nu vreau să mă afirm penal privind pseudo-emcee-ii ăștia. Treaba lor! Poftă mare... sau lungă! Hip hopul s-a născut în stradă, va muri acolo, cei ce nu mai respiră în decorul acesta se numesc imitatori, bufoni și arlechini. Și nu e vorba doar de gangsta rap, răngi, topoare, pentru că nu la orice colț de bloc apar astea. E vorba de unitate, asta demonstrează Unu, Doi și Bătrânu Records.

 
 
(ELADIO) În data de 7 august ați lansat primul vostru album sub numele „Unu,doi”. Ce ar trebui să știe lumea despre „Audioteca”? Ce trebuie să știe cel ce a apucat deja să îl asculte și ce trebuie să știe cel care nu a apucat s-o facă?
 
561302_405225716174737_1165630602_n(Ais The Chef)Unu Doi o trupă într-o formulă fructoasă. Albumul “Audioteca” a fost făcut special pentru cunoscători. A fost produs "p' flow" însă, fără feat-uri strategice, fără aditivi, fără instrumentale deocheate și fără versuri făcute la microunde. Ascultătorii ar trebui să așeze frumos albumul în colecția lor de Rap real și să ne trimită banii prin poștă. Hi hi!(glumesc). Să vină la concerte, asta fără doar și poate.

(Cumicu)Audioteca” s-a născut pentru a instaura pacea printre noi \ deși e greu să impui asta când trăim în vremuri de război \ check unu, doi... Cam așa a luat formă “Audioteca”. Din simple discuții între Cumicu și Ais (sau Raul și Dani). Am făcut treaba rapid un-doi n-am stat să gândim strategii sau ceea ce și-ar dori publicul consumator de hip hop să audă. Eu unul prefer să ascult un om cu mintea întreagă vorbind despre ce simte el decât să mă plictisesc lângă unu care încearcă să impresioneze, aviz băieților care mă abordează cu dume din cărți citite, cărți expirate. Cei ce au ascultat albumul au înțeles, marea majoritate. Dacă cineva nu a luat albumul a făcut-o din ignoranță și aere de superioritate. Cine încă nu a auzit de album are timp, cineva să le dea de știre.

 
 
(ELADIO) S-au scos vreo 200 de videoclipuri anul acesta, unele proaste, altele bune. Ce părere aveți despre trendul ăsta de a scoate clipuri pe bandă rulantă, chiar dacă sunt de proastă calitate?
 
(Ais The Chef) Părerea mea despre cantintate e: Tot ce e mult e și prost și implicit și fără rost. Ce să spun, se exagerează cu scrisul, cu cântatul, cu îndopatul... Și talentul are fluctuațiile lui și trebuie să te oprești atunci când nu te "pișcă". Câteva reușite, restul multă umplutură…

(Cumicu) Eu am evitat să scot materiale video atâta timp cât n-am avut posibilitatea de a o face cu un profesionist. Primele mele două clipuri "Bolnav grav" și "Lasă coniacul să curgă" au fost filmate, regizate și montate de mine. N-am fost mulțumit și am renunțat la idee. Dacă oamenii nu au posibilitatea dar totuși vor să lanseze materiale de genul acela e treaba lor și nu e de condamnat. Sunt sigur că și ei știu că nu vor avea același impact. Oricum mai bine un puști care o dă bine și rupe rapu într-un clip făcut acasă decât unu de bani gata care n-are treabă dar are dineros... Mulți bulangii în rap, am să fac într-o zi un album exclusiv cu diss-uri.

 
 
397083_357952620885755_1597695972_n(ELADIO) O să filmați vreu clip pentru albumul „Audioteca”?
 
(Ais The Chef) Da, după cum am spus, vom filma la trei piese de pe album, unul e deja filmat. Urmează în 2 săptămâni să-i dăm drumul.

(Cumicu) Da, avem în primă fază în plan 3 clipuri. Primul iese într-o lună maxim. Dacă vrea Ais să vă spună mai multe…

 
 
(ELADIO) Marea majoritate a pieselor sunt „în familie”. V-ați gândit să scoateți un material de tip mixtape/compilație cu toți cei de la Bătrânu Records?
 
(Ais The Chef) Nu e o idee rea, nu zic nu, cine știe… le luăm pe rând, deocamdată.
 
(Cumicu) Bineînțeles că da. Cât de curând și asta.
 
 
(ELADIO) Pe final, ca de obicei, un mesaj pentru toți cei ce citesc acest interviu.

(Ais The Chef) Sănătate! Și să ne auzim, să ne vedem cu bine.

      P.S: Ieșiți din statistici.

(Cumicu) Am mesaj doar pentru cei ce mă iubesc, vă iubesc și eu. "E primu’ lucru de care tre’ să fii sigur" (i-am spus într-o zi lui Commy). Sănătate!

 

 

Intră pe:

 

coperta_fata

 

 

 

batranu

 

 

 

 

 

 

 

 

Interviu realizat în data de 14 august 2012 de CarnariuwutanghiddenmemberEladio via @mail și facebook.

Despre autor

Trimiteți un comentariu Blogger Disqus

Ce parere ai? Trimite un comment!

 
Top