f Interviu cu Scânteie (Ad Litteram) (EXCLUSIV) ~ ELADIO prezintă : Hip-Hop Din România

vineri, 28 iunie 2013

Interviu cu Scânteie (Ad Litteram) (EXCLUSIV)

foto 1

(ELADIO) Salut și bine ai venit pe www.hiphopdinromania.org

Buna seara stimati repari

(ELADIO) În 2002 ai lansat “Procesul creației”. 17 piese, 17 invitați. Ce amintiri ai despre acest material? Cum îl vezi acum după 11 ani?

N-am numarat pana acum invitatii :)asta e o treaba pe care o aflu acum.A fost facut cu mare entuziasm, era pt. prima data cand aveam un studio pe mana,in 3 luni l-am terminat. Erau vremurile cand cladeam Hades Records, in echipa cu Kombat, CenzuraH si Pedro.

(ELADIO) A urmat “Stâlpul societății” în 2003. Ce ne spui despre acesta, după un deceniu de la lansare?

Este albumul meu de suflet,ascultandu-l si acum cu mare placere si interes. A fost conceput cu multa migala incercand sa atrag pe el multi invitati (oameni pe care ii apreciam pt hip-hop-ul lor). Ma bucura cand mai aud ca ar fi unul dintre albumele de referinta in hip-hop-ul romanesc.

(ELADIO) În 2007 ai lansat “Până la ultima suflare”. De această dată însă, Ad Litteram nu însemna doar Scânteie, ci Scânteie, M105 și Dj Skid. Cum s-a ajuns la această formulă?

Am pornit la drum singur dar am mers pe ideea de a transforma proiectul solo in trupa. A durat ceva pana i-am cooptat pe Mihnea si Batz pt. ca i-am ales dupa potential si nu dupa prietenii cum inca se mai practica. Consider ca ne completam beton si asta se observa si pe album.

(ELADIO) În 2010 ai revenit cu “Răni cicatrizate”. Ad Litteram însemna iar doar Scânteie. De ce? De asemenea, ai lansat și foarte multe videoclipuri, 6 dacă nu mă înșel. De ce ai luat decizia de a lansa așa de multe videoclipuri pentru acest album?

Initial nici nu am vrut sa mai scot albume, am mers pe single-luri ce au iesit insotite de videoclipuri iar cand s-au strans ceva piese am considerat ca ar trebui totusi sa le includ pe un album si asa a luat nastere “Rani cicatrizate”. Cat despre M105 si Dj Skid ei au optat pentru materiale solo in perioada aia si urma sa ne intregim dupa moftul asta, dar uite ca nici in ziua de azi nu s-a mai intamplat asta, asa ca am considerat ca tre’ sa merg inainte pastrand numele Ad Litteram.

(ELADIO) Ai colaborat cu zeci de artiști, ți-au rămas anumite colaborări la suflet?

Nu pot cantari asa ceva

(ELADIO) De asemenea ai fost acuzat pentru colaborări. Ce ar trebui să știe cei ce fac diverse afirmații pe tema asta? Cum iau naștere colaborările și pentru cei ce sigur se întreabă, de ce așa multe?

Arunc cu scuipat in orice acuzatie de genul asta

 (ELADIO) Cu cine ai vrea să colaborezi și nu ai avut ocazia din diferite motive?

Cu Ada Milea si Dan Puric (nu am colaborat pana in prezent)

(ELADIO) Anul ăsta ai lansat “10” (pe 19 mai). De ce în 2013 și nu anul trecut, la 10 ani de la lansarea primului album?

Ti-am spus ca n-am mai avut in proiect sa lansez albume din 2008 incoace, dar am considerat ca e un prilej cand s-au facut 10 ani de la editarea primului album “Procesul creatiei (2002)”. Am reusit sa ma decalez un an din cauza unor probleme tehnice care n-au tinut de mine dar cand totul a corespuns am dat dezlegare.

(ELADIO) Din punct de vedere muzical, unde te vezi peste 10 ani?

Departe. Tre’ sa iau tot ce-mi apartine

 

(ELADIO) Pe final ai un mesaj pentru cei ce citesc acest interviu?

 Comandati online albumul “Ad Litteram -10” ,10 ani de munca,underground, hip-hop romanesc

http://shop.hiphopkulture.ro/ad-litteram-10-2013/

http://rapmusicstore.hiphopnews.ro/v1/ad-litteram-10-dublu-cd-2013/

 

Interviu realizat în data de 27 iunie 2013 via facebook @Cristian Ionescu Scanteie

0 facebook-disqus-blogger:

Trimiteți un comentariu

Ce parere ai? Trimite un comment!