ELADIO "wutanghiddenmember" ELADIO "wutanghiddenmember" Author
Title: EDITORIAL: De ce ar avea nevoie Dr. Dre de beat-uri reciclate?
Author: ELADIO "wutanghiddenmember"
Rating 5 of 5 Des:
Când vine vorba de Dr. Dre, aproape totul e în cotrast: dj la început, dar nu-și mai dezvoltă calitățile de la N.W.A. încoace, producător...

Când vine vorba de Dr. Dre, aproape totul e în cotrast: dj la început, dar nu-și mai dezvoltă calitățile de la N.W.A. încoace, producător foarte bun, dar uneori e atât de bun încât artiștii nu mai au răbdare și pleacă (vezi Rakim sau certurile cu 2Pac), instrumentalist, dar îți vine foarte greu să dai exemplu de un beat fără sample sau făcut fără ajutorul unui co-producător (toate piesele de pe The Chronic au sample de exemplu, idem 2001), rapper, dar deseori s-a vorbit de ghostwriterii lui, iar în primul rând, Dre a afirmat într-un interviu recent că nu se consideră un rapper (vezi aici).

Revenind la titlul articolului, se întâmplă (în cazul în care ai cunoștințe muzicale) să te ducă gândul la "My name is", unde nu s-au dat creditele pentru un sample din "I Got The ...", scrisă de Labi Siffre, total diferit de cazul "Big Pimpin'" a lui Jay-Z (produsă de Timbaland) unde nu s-au înțeles pentru drepturile de sample din cauza caselor de discuri. Dar, se poate întâmpla.

De recent, Dre a lansat "Compton" renunțând se pare la Detox în favoarea filmului de Straight Outta Compton. Succesul filmului a fost peste așteptări, cel al albumului/soundtrack nu. Dar asta e o altă dicuție.

În urmă cu câteva zile am primit un mesaj de la "Andrei Green" care îmi cere să ascult o piesă și să-mi dau cu părerea despre instrumental. Piesa e din 2014, e cântată de Penny Well, e produsă de Flawless Tracks și urcată pe canalul Room To Grow Productions. Și aici apare "distracția". Negativul e același de la piesa "Darkside"(/Gone), piesa fiind produsă de Best Kept Secret și bineînțeles Dr. Dre. Pentru cine nu știe, Best Kept Secret înseamnă Julian Nixon și Craig Balmoris si au produs pentru Wale, Rhymefest, Skyzoo, Rittz, Estelle etc etc. Andrei îmi spune că prietenii lui i-au spus că au auzit instrumentalul acum un an într-un studio din Constanța. Nimic anormal, Room To Grow are producători din California și Constanța. Îl caut pe Flawless Tracks, îl găsesc, îl întreb, dar nu răspunde. Contul lui de twitter e plin de mesaje de susținere pentru piesa Darkside, produsă de Best Kept Secret. Concluzia poate fi doar o teorie... un beat vândut lui Dre, iar Flawless e mână în mână cu Best Kept Secret. Până la proba contrarie și până la un răspuns concret (cei de la Room To Grow mi-au spus doar ce știam, că au producători în România), vă las cu piesa:


Despre autor

Trimiteți un comentariu Blogger Disqus

Ce parere ai? Trimite un comment!

 
Top