ELADIO "wutanghiddenmember" ELADIO "wutanghiddenmember" Author
Title: # STREET WEAR: Ghid Sneakersi. Cum îi alegi și cum îi porți (via Ollie Gang Shop)
Author: ELADIO "wutanghiddenmember"
Rating 5 of 5 Des:
Ghid Sneakers: Tot ce trebuie să ai în garderobă pentru un 2016 hip Sneakersii sunt elementul de bază în orice ținută urban street,...


Ghid Sneakers: Tot ce trebuie să ai în garderobă pentru un 2016 hip

Sneakersii sunt elementul de bază în orice ținută urban street, cu toții știm asta. Pantofii sport sunt din ce în ce mai hip și îi regăsim din ce în ce mai des în outfiturile multor români. Ținutele streetwear vor fi mai populare anul acesta, iar sneakersii devin un must în 2016.

În caz că te întrebi ce nu ar trebui să îți lipsească din garderoba de încălțăminte anul acesta, ți-am pregătit un mic ghid, împreună cu echipa Ollie Gang Shop.

Cum deosebești tipurile de sneakers?
Sneakersii vin în mai multe modele, dimensiuni sau culori, dar principalul element prin care poți deosebi o pereche de sneakers este forma lor. Din acest punct de vedere, poți alege din trei mari categorii: low-top, mid-cut și high-top sneakers.

Lucrurile nu sunt așa simple precum par, fiecare categorie având modele derivate, astfel poți avea următoarele variante de shoes:

Low-Top Sneakers, the classics

Shoesii de tip low-top, numiți si „oxfords” sunt clasici în street fashion și adesea asociați cu brandul Converse. Caracteristica lor este că nu acoperă glezna și vin în trei variante: simplii, CVO sau slip-on.

Modelele de low-tops CVO au o curbură specifică ce conturează glezna, iar modelele slip-on nu au deloc șireturi, sau dacă au sunt doar pentru decor. Aceste modele de low-tops sunt foarte lejere se potrivesc perfect cu outfiturile de vară. Cel mai reprezentativ model de low-tops este Chuck Taylor All Star Low de la Converse.

High-Top Sneakers, the overachievers


Sneakersii de tip high-top acoperă total glezna, oferindu-i un suport foarte bun, special pentru amatorii sau performerii basketbaliști. Acest model se găsește în trei variante: simplii, CVO sau super high-tops.

Modelele de shoes high-tops CVO au aceeași curbură specifică ca și în cazul low-tops CVO, iar modelele super high-tops se întind pe gambă, întărind suportul oferit gleznei. Sunt reprezentativi stilului streetwear, cel mai iconic brand fiind Jordans, de la Nike, originari din basketball.

Mid-Cut Sneakers, the nonconformists

Shoesii mid-cut sunt un mix interesant între low-tops și high-tops, de multe ori chiar confundați ca model. Acest model se găsește în două variante: clasici și CVO.

Mid-cut CVO, la fel ca și în cazul sneakersilor low-top și high-top au o curbură specifică. Aceștia oferă gleznei suport și mobilitate în același timp fiindcă o acoperă doar parțial. Cel mai reprezentativ model de mid-cuts este Bandit, de la Supra.

Sneakerboots, the authentics

Sneakerbootsii sunt o alternativă foarte bună pentru persoanele care nu se împacă prea bine cu bocancii și preferă să poarte shoes inclusiv iarna.

Aceștia sunt călduroși și îți mențin picioarele uscate indiferent de situație, ploi, ninsori, zăpadă sau gheață. Un model iconic de sneakerboots sunt HR-1 de la Huff.

Ce sneakers sunt un must pentru garderoba ta de încălțăminte în 2016?
Orice pasionat de streetwear trebuie să aibă minim trei perechi de shoes în garderobă: una pe care să o poarte zilnic (beaters), alta pe care să o poarte în oraș (city), o a treia cu care să îi alterneze și o pereche sport pentru mișcare.

Beaters
Aceștia trebuie să fie făcuți dintr-un material foarte rezistent și să aibă un design versatil, care să poată merge cu absolut orice outfit. Ai grijă să alegi un model cât mai simplu, pe care să îl poți asorta ușor.Modelele colorate, cu diverse imprimeuri, sunt mult mai greu de asortat. Asigură-te că au talpa este puternică și flexibilă, mai ales dacă obițuiești să faci multe drumuri.

City Sneakers
Sunt pentru oraș și trebuie să aibă un aer mai elegant și să poată fi asortați cu outfituri de ieșit în oraș sau la un date. Recomandarea este, la fel ca și în cazul beatersilor, să se aleagă o culoare neutră sau un model mai simplu, pentru a-i asorta mai ușor. Dacă chiar nu știi ce model să alegi sau ții neapărat să mergi pe ceva cu imprimeuri, alege-i astfel încăt să se asorteze ținutele tale preferate din garderobă.

Sport Sneakers
Sunt shoesii pe care te bazezi atunci când ieși să alergi sau mergi la sală. Îi poți asorta cu echipamentul de sport, dar cel mai important aspect este să te asiguri că îți sunt comozi și că au pernițe de amortizare în interior. Acestea te vor feri de bătături și de durerile de picioare.Vezi ghidul de sneakers integral și inspiră-te pentru propria garderobă pe blogul Ollie Gang Shop: https://olliegangshop.ro/ghid-sneakersi/

Despre autor

Trimiteți un comentariu Blogger Disqus

Ce parere ai? Trimite un comment!